Mădălina CHIŢU
1124 vizualizări 3 iul 2014

Trei bebeluşi au fost vindecaţi de HIV/SIDA după ce nişte cercetători canadieni le-au administrat în primele ore după naştere un tratament nou. Deşi nu se ştie dacă tratamentul funcţionează în cazul tuturor, specialiştii sunt convinşi că reuşita lor este un pas extrem de important în lupta împotriva SIDA. Ca primă măsură, 14.000 de doze din acest vaccin vor fi distribuite în 200 de ţări ale lumii pentru a fi testate.

Rezultatele acestui studiu nu au fost încă anunţate oficial, ele urmând să fie prezentate pe data de 20 iulie, în cadrul unui congres internaţional, organizat la Melbourne, în cadrul căruia se va discuta despre problema HIV/ SIDA.

Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că, la nivel mondial, există 35.3 milioane de persoane care sunt infectate cu virusul HIV, iar dintre aceştia doar 9,7 milioane de persoane beneficiază de un tratament pentru a ţine boala sub control.

Statisticile Institutului Naţional de Boli Infecţioase arată că în România există aproximativ 10.000 de persoane infectate cu HIV. Mai mult de 8.000 sunt în tratament şi urmărire constantă, restul aşteaptă să fie incluşi în tratament. „Numărul a rămas constant şi România se poate lăuda, dacă vreţi, cu faptul că din 2001 încoace a rămas la o rată de infectare constantă, în jur de 400 - 500 de cazuri pe an, incluzând şi cazurile de import", a spus Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală.

Citește și: