Departamentul Life
1464 vizualizări 8 sep 2018

Aceşti iritanţi pot include anumite tipuri de mucegai, polen şi buruieni, care cunosc o adevărată explozie spre sfârşitul verii, motiv pentru care toamna vei avea de suferit cel mai mult din cauza alergiilor. 

Iată care sunt motivele pentru care alergiile se înrăutăţesc toamna.

Buruienile şi polenul devin mai agresive

În verile secetoase, polenul devine o problemă destul de serioasă, pentru că, din cauza căldurii, plantele supravieţuiesc mai mult şi cantitatea de polen este semnificativ mai mare. Dar, odată cu venirea toamnei, ploile care alternează cu perioade de căldură intensă duc la înmulţirea buruienilor, de la ambrozie până la volbură. Mai multe plante de acest fel înseamnă şi o cantitate semnificativ mai mare de polen, care are ca urmare directă o înrăutăţire a simptomelor persoanelor care suferă de alergii şi o explozie a cazurilor de rinită alergică sau febra fânului. Aceasta poate fi o cauză majoră de disconfort, aşa că cel mai indicat este să iei măsuri cât mai rapid.

Cel mai eficient mod în care poţi ameliora semnificativ simptomele rinitei alergice este folosirea tratamentelor dedicate acestei afecţiuni. Dintre acestea, spray-urile nazale anti-inflamatoare acţionează direct asupra sursei inflamaţiei şi au efect de ameliorare a celor mai comune 6 simptome. Şi foarte important! Nu produc somnolenţă, aşa că activitatea zilnică nu îţi va fi perturbată. Această metodă de tratament este recomandată de ghidurile medicale, pentru că are o eficacitatea superioară comparativ cu altele.

Mucegaiul devine o problemă mai mare

Nimic nu arata mai a toamna decât frunzele care se adună în grămezi mari. Dar odată ce frunzişul începe să se cadă şi să se strângă pe pământul umed, acesta devine un teren de reproducere pentru mucegai. Astfel ajungi să respiri spori de mucegai, ceea ce îţi poate agrava astmul sau poate provoca dificultăţi de respiraţie, respiraţie şuierătoare şi alte simptome respiratorii la cei cu alergii la mucegai. O altă sursă de mucegai poate fi chiar locuinţa ta, care, odată cu cantitatea crescută de umiditate din atmosferă poate deveni o sursa excelentă pentru dezvoltarea mucegaiului.

Foloseşte un dezumidificator şi curăţă filtrele sistemului de ventilaţie, pentru a preveni împrăştierea sporilor de mucegai.

Citeşte continuare pe CSID!

Foto: Hepta

Citește și: