Laura Cojocaru
1707 vizualizări 5 mar 2019

„În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că într-adevar, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment, ea este stabilă, iar echipa medicală, care s-a comportat ireproşabil, este alături de noi. Fetiţa noastra, Clara Maria, este sănătoasă şi cântăreşte 3,2 kg. Vă mulţumim pentru mesaje şi vă vom ţine la curent cu starea de sănătate a Andreei. Vă mulţumesc, George Burcea”, a transmis soţul artistei pe Facebook.

Medicii de la Sanador susţin că situaţia în care s-a aflat Andreea Bălan este una extrem de rară, 1-80.000 naşteri.

„Va fi nevoie de o reevaluare a stării de sănătate. Orice pacient de acest tip presupune o reevaluare pentru că este un semnal de alarmă, chiar dacă e o stare de sănătate aparentă. Bănuiesc că medicii au intervenit şi au resuscitat la timp, mai ales că a fost în timpul unei intervenţii chirurgicale şi medicii erau acolo. Este o modă a cezarienelor în România şi iată că şi acest tip de intervenţie presupune riscuri”, a declarat medicul Tudor Chiuhodaru, la Antena Stars.

„Pacienta Andreea Bălan a suferit o intervenţie chirurgicală cezariană, în timpul căreia a intervenit un incident obstetrical major, o complicaţie critică ce nu putea fi prevăzută la consulţiil sau prin investigaţiile anterioare. Situaţia a fost gestionată cu succes de echipa medicală. Sunt foarte rare aceste incidente, 1-80.000 naşteri. Eu vă spun aşa: starea de sănătate a pacientei s-a ameliorat în timpul nopţii. E într-o stare stabilă. A putut fi vizitată de familie şi a discutat cu ei. Va fi în continuare monitorizată de echipa medicală. În măsura în care a existat un incident intraoperator, evident că riscuri pot exista, dar, în momentul de faţă, starea ei e stabilă. În momentul de faţă, se află la terapie intensivă. E greu să spui acum. În câteva zile se vor stabili priorităţile dumneaei şi în acel moment se va decide când va fi externată", a afirmat reprezentantul instituţiei medicale.

"Riscuri pot exista, dar, în momentul de faţă, starea este stabilă şi este supravegheată", a mai declarat medicul.

Întrebat dacă poate fi vorba despre o culpă medicală, reprezentantul clinicii a afirmat: "După părerea mea, nu poate fi decât un succes medical".

Cu o zi înainte de naştere, Andreea Bălan povestea pe Facebook despre cât de mulţumită este de condiţiile de la Sanador.

„Când am rămas însarcinată cu bebelina am ştiut că voi alege tot maternitatea Sanador pentru a o aduce pe lume,  deoarece am fost foarte mulţumită de îngrijirile medicale primite la prima naştere.Acum sunt pregatită sa vină pe lume Clara Maria şi din nou am fost primită cu multă caldură şi profesionalism. Abia aştept să o pup!!!”, a fost mesajul artistei.

În vlogurile ei, artista relata despre emoţiile sarcinii şi despre cât de mulţumită este atât de consultaţiile clinicii private cât şi de dotările acesteia. „Bagajul pentru maternitate. O valiză mititică şi aprope goală. Acum 2 ani jumate când am născut-o pe Ella Maya am plecat cu tot felul de bagaje. Cu body pentru bebeluş, cu prosoape, cu cămăşi de noapte, cu schimburi. Şi nu am desfăcut valiza pentru că acolo am avut totul pus la dispoziţie, lucru perfect normal într-o clinică privată cum este Sanador”, a povestit Andreea Bălan.    

În timpul sarcinii, artista a fost activă pe reţelele sociale şi le-a povestit fanilor despre starea ei şi despre cum a ales să nască prin operaţia de cezariană.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultimele zile cu burtica 🤰 #39weekspregnant Sa aveti o primavara frumoasa!

A post shared by Andreea Balan (@andreeabalanofficial) on

Mar 1, 2019 at 6:50am PST

 

„Evident că nasc prin cezariană, aşa cum am născut-o şi pe Ella Maya. La 35 de ani eu aleg să nasc tot prin cezariană. Când am născut-o pe Ella Maya aveam 32 de ani m-am documentat pro şi contra naşterii prin cezariană şi am ales să nu intru în această loterie a travaliului. Pentru că în travaliu nu ştii niciodată cât stai. Am ales să nu existe disperare şi panică înainte de naştere. Am ales doar durerile de după. Admir femeile care aleg să nască natural, dar la 35 de ani naşterea naturală e mai dificiă comparativ cu vârsta de 25”, a povestit Andreea Bălan.

Andreea Bălan şi Geroge Burcea au acum două fetiţe: Ella Maya şi Clara Maria.

 

 

Andreea Georgiana Bălan, născută pe 23 iunie 1984, în Ploieşti, este o cântăreaţă de muzică pop şi dance. A debutat în televiziune în anul 1994, în cadrul programului Ba Da, Ba Nu, urmând ca doi ani mai târziu să-şi lanseze primul album, Ameţiţi de fum. A devenit cunoscută ca membră a duetului Andrè, în cadrul căruia a activat între anii 1998 şi 2001 şi a lansat 7 albume. Formaţia a primit în 2002 patru discuri de platină şi unul de aur pentru cele 1.500.000 de exemplare ale albumelor vândute.

 

 

Acuzaţii la adresa SANADOR

La finalul lunii februarie poliţiştii au efectuat percheziţii la sediile unei clinici private, într-un dosar penal în care sunt cercetate fapte de înşelăciune şi fals în înscrisuri, fiind indicii că se încasau bani pentru aceleaşi operaţii de la Casa de Asigurări şi de la pacienţi, surse declarând că este vorba de Sanador. Potrivit unor surse apropiate anchetei, a fost verificat modul de decontare de la pacienţi şi casa de asigurări pentru prestarea de servicii medicale pentru boli cardiovasculare. Anchetatorii au indicii că se încasau bani pentru acelaşi serviciu medical (operaţie) şi de la pacienţi şi de la casa de asigurări. Aceleaşi surse au precizat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre verificări la o unitate a clinicii Sanador.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că sesizarea a fost făcută de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, iar, aproximativ 200 de persoane ar fi achitat ,,actul medical”, după care Sanador ar fi luat bani pe acelaşi act medical şi de la CASMB.

O femeie A MURIT după ce ar fi fost diagnosticată GREŞIT de trei ori

În luna octombrie a anului trecut, trei fraţi au acuzat că mama lor a fost diagnosticată greşit de trei ori într-un spital privat, ceea ce i-a afectat starea de sănătate şi a murit din cauza unui accident vascular cerebral (AVC). Medicii Sanador, clinica unde a fost internată, au replicat că femeia a fost îngrijită corect, iar familia a semnat pentru fiecare gest medical.

”Mama a fost aici la un control de rutină. S-a văzut că s-ar putea să facă un AVC şi nu i s-a spus de riscurile acestui AVC. Apoi a făcut AVC, a fost internată aici, a ieşit din AVC şi tot avea dureri, nu se simţea bine. A început în iunie, apoi a făcut AVC în august şi a venit aici de 4 ori. Avea dureri puternice la stomac. I s-a dat de trei ori diagnostic greşit că ar fi avut infecţie la stomac. În final, avea ceva tot de AVC, în sensul că avea o venă înfundată. Acum a fost operată şi ne-a spus că moare.(...) Toţi doctorii, din ce am văzut, sunt incompetenţi. Abia a patra oară au văzut că e blocaj de sânge. (...) O să îi dăm în judecată şi să fim siguri că nu s-a greşit cum s-a greşit la ceilalţi pacienţi, la copil. Vrem să fim siguri că nu o să mai treacă oameni prin ce trecem noi,” a declarat în luna octombrie, Constantin Rotariu, fiul femeii decedate.

Acesta a declarat că toate cheltuielile medicale plătite către spitalul Sanador, unde a fost adusă mama lui, se ridică la 30.000 de euro. Fratele său, George Rotariu, a afirmat că medicii nu le-au permis să o mute pe mama lor,  când au vrut să o ducă la o clinică din străinătate.

”Când am vrut să o mutăm, nu ne-au lăsat, pentru că riscă să moară pe drum. Am fost internaţi de trei ori într-o săptămâna, iar a patra oară, mama arăta foarte rău, şi-au dat seama de asta şi nu ne-au dat acceptul s-o transportăm. Am vrut să o transportăm în Austria. Costurile se ridică la nivel de zeci de mii de euro. Din păcate, plătim pentru nişte servicii ca afară, dar foarte slabe. Poate mai slabe decât cele din spitalele publice din România. O să facem tot ce e necesar să vedem că procedurile au fost efectuate corect, ceea ce noi nu credem, având în vedere că mama a venit pe picioare în spital şi pleacă în mormânt,” a spus tânărul.

La rândul lor, medicii Spitalului Sanador au explicat că pacienta a fost îngrijită corect.

”Doamna era o pacientă nu foarte în vârstă, dar avea o patologie vasculară extrem de avansată. De altfel, în urmă cu câteva luni, a făcut un accident vascular cerebral. Se poate localiza AVC oriunde, la inimă, la intestine sau orice alt segment. (...) Pacienta a mai avut prezentări la spital - nu ştiu dacă numai la al nostru. Accidentul vascular cerebral a fost îngrijit la noi, a fost îngrijit corect. Între timp, a mai avut nişte prezentări, dar nu internări, ci prezentări la camera de gardă. Nu a fost internată. (...) A venit pe 6, nu pe 10, diagnosticul a fost pus pe 6 şi în aceeaşi zi a fost pus un tratament agresiv aşa cum este peste tot în lume pentru boala de care suferea, a primit un anticoagulant. După două zile, simptomatologia s-a ameliorat. După care, sub acelaşi tratament, starea a revenit proastă, s-a agravat, motiv pentru care am bănuit că acel tratament s-ar putea să nu fie eficient. Atunci am continuat investigaţiile, în ideea că am putea identifica locul acelei stenoze şi întinderea şi să facem ceva mai puţin invaziv, dată fiind starea. Nu s-a reuşit, nu s-a văzut la radiografie deloc niciunul dintre cele două vase de sânge, ce înseamnă obstrucţie la origine, pentru că toată aorta dumneaei era calcificată. Tot peretele vascular era calcificat. Asta se întâmpla pe 9, la trei zile”, a declarat Bogdan Martian, şef Secţie Chirurgie generală de la Sanador.

 

Cazul copilului care a murit din cauza unui şoc hemoragic

Un copil de un an şi 8 luni a murit anul trecut în spitalul privat Sanador din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală. Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, susţinând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să salveze băiatul.

Medicul de la Sanador care l-a operat pe copil a afirmat că intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără evenimente majore şi că au fost respectate protocoalelele

“A fost un şoc, o mare traumă şi este regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu am cum să dau foarte multe amănunte.(...) Nu ştiu nici eu, nu am nicio explicaţie până în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să spun atât: intervenţia chirurgicală a evoluat fără evenimente majore şi nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care să fie ieşite din comun. Au fost respectate toate protocoalele”, a declarat anul trecut, medicul Laura Bălănescu, cea care l-a operat pe copil.

 

 

 

Citește și: