5146 vizualizări 16 mai 2019

Pe reţelele sociale au apărut imagini în care mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt filmate când le vorbesc urât pacienţilor din salon, se răstesc la aceştia şi chiar îi umilesc.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că a privit cu greu acele imagini şi că astfel de comportamente nu trebuie tolerate. „Mi-a venit greu să mă uit, idee este următoarea. Nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente, cine nu are vocaţie să îngrijească pacienţii nu are ce căuta în sistemul sanitar”, a precizat ministrul.

Sorina Pintea a informat, în acelaşi context, că a fost deja convocată Comisia de Disciplină pentru ziua de vineri, urmând ca aceasta să stabilească şi sancţiuni care vor fi aplicate personalului în cauză, spunând că, personal, crede că desfacerea contractului de muncă este cea mai bună soluţie.

„Conducerea spitalului a convocat Comisia de Disciplină pentru mâine dimineaţă (vineri - n.r) care va stabili sancţiunile. Din punctul meu de vedere, sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică, desfacerea contractului de muncă”, a spus ministrul.

 

Citește și: