Silviu Bănilă
956 vizualizări 25 nov 2018
Potrivit cardiologilor, „consumul de băuturi energizante a fost asociat cu multe probleme medicale, inclusiv ale inimii, nervilor, stomacului.
 
Potrivit cercetătorilor, dilatarea vaselor de sânge în cazul subiecţilor analizaţi a trecut de la 5,1% în diametru, înainte de consumul băuturii energizante, la 2,8% în diametru, la doar 90 de minute de la consumul unei singure doze de energizant.
 
 

 

 
KXAN a discutat cu dr. cardiolog Peter Monteleone din cadrul Centrului de Sănătate Seton, care a subliniat efectele consumului regulat de băuturi energizante. „Au efecte negative, dar vom descoperi tot mai multe asemenea probleme, pe măsură ce analizăm situaţia”.
 
De vină pentru efectul nociv general al energizantelor ar fi ingredientele acestora: cafeină, taurină, zahăr, ierburi etc.
 
„Este uimitor cum o singură băutură energizantă poate avea un impact dramatic şi se pune întrebarea privind efectele de lungă durată, dacă o persoană bea în fiecare zi un energizant, timp de mai mulţi ani, nu zeci de ani”, a spus Dr. Monteleone.
 
 

 

 
El sugerează un consum moderat de energizante pentru cei care nu se pot abţine, cel puţin până când cercetătorii vor definitiva mai multe studii legate de efectele pe termen lung ale acestor băuturi.

Citește și: