Actorului Florin Busuioc i-ar putea fi montat un al doilea stent. Vasele de sânge ale acestuia sunt foarte subţiri şi riscă să se rupă fără un asemenea dispozitiv.

Medicul Tudor Ciuhodaru consideră că este greu de evaluat evoluţia ulterioară.

”Aceste vizite într-o Secţie de Terapie Intensivă ar trebui limitate într-o ţară în care infecţiile nosocomiale sunt prezente. Este o situaţie alarmantă. Unul din cinci supravieţuitori ai unui infarct suferă un al doilea eveniment cardiac în următorii ani”, a declarat Ciuhodaru la România Tv.

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi seara, după un spectacol la Craiova. A fost resuscitat şi este internat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. După ce medicul Paul Traşcă i-a montat un stent, Busu este acum în afara oricărui pericol.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat pentru Mediafax situaţia actorului.

"Da, (a suferit un infarct - n.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova," a declarat Arafat.

Când a fost apelat pentru urgenţă, şeful Secţiei de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă din Craiova avea telefonul închis. Cu puţin înainte de miezul nopţii,  a fost chemat de acasă medicul Paul Traşcă pentru a-i pune un stent actorului. Starea acestuia nu permitea transportul la Bucureşti.

Operaţia la care a fost supus actorul Florin Busuic la Spitalul de Urgenţă din Craiova a fost finalizată cu succes în jurul orei 1:00.

"Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine,” a declarat Geormăneanu.

 

Citește și: