5434 vizualizări 4 mai 2016

Studiul aparţine cercetătorilor de la Institutul de cercetare Kinsey, de la Universitate Indiana din Statele Unite. Rezultatele arată că, în ceea ce priveşte definirea actului sexual, 45% dintre participanţi consideră că masturbarea reciprocă poate fi catalogată ca act sexual, în timp ce 71% dintre ei includ sexul oral în această categorie. Această diferenţă arată cât de diferită este percepţia asupra sexului în ziua de astăzi. 

Participanţi din diferite culturi au fost chestionaţi în cadrul studiului, astfel că, în funcţie de categoria de vârstă, datele ne arată că persoanele cu vârsta între 18 şi 29 de ani fac sex, în medie, de 2 ori pe săptămână. Frecvenţa scade, odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, dacă cei cu vârsta între 30 şi 39 de ani fac sex, în medie de 1,6 ori pe săptămână, în cazul celor din categoria 40 - 49 de ani actul sexual se consumă, în medie, de 1,3 ori pe săptămână. 

Acelaşi studiu arată că în cazul cuplurilor căsătorite, indiferent de categoria de vârstă, frecvenţa actului sexual este mai mică decât în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani, coborând până la o medie de 1,2 ori pe săptămână. 

Aceste cifre sunt confirmate şi de rezultatele privitoare la cuplurile de oameni căsătoriţi din SUA, în cazul cărora s-a constatat că frecvenţa şi satisfacţia sexuală scad odată cu trecerea timpului. 

Alte date obţinute în urma studiului arată că bărbaţii au parte de mai multe partenere decât femeile, între cele două categorii înregistrându-se o diferenţă de trei parteneri. 

În ceea ce priveşte sexul anal, cercetătorii au făcut o clasificare procentuală pe ţări. Astfel, 10% dintre americani declară că practică acest tip de sex. Cele mai mari procentaje se înregistrează în Finlanda (23-26%), în timp ce doar 6-12% dintre olandezi declară că sexul anal este o obişnunţă. 

În ceea ce priveşte evoluţia de-a lungul deceniilor a acestui obicei sexual, un studiu în cadrul căruia au fost evaluate o serie de cercetări făcute de-a lungul timpului arată că în anii 90, 26% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani făcuseră cel puţin o dată sex anal, iar procentul a crescut până la 30% în anii 2000. 

 

Citește și: