Departamentul Social - Mediafax
882 vizualizări 3 oct 2018

“În opt ani de zile am decontat peste jumătate de miliard de euro în străinătate, în condiţiile în care noi am emis facturi doar pentru cinci milioane de euro. Sunt nişte cifre care ne îngrijorează, imaginaţi-vă ce am fi putut face dacă aceşti bani rămâneau în ţară.(...) După ce ne-au plecat foarte mulţi medici şi profesionişti din ţară, ne-au plecat şi pacienţii şi ne pleacă şi banii. Iar în mod paradoxal, pacienţii care pleacă pentru a urma tratamente în străinătate sunt trataţi de medici români cu banii noştri”, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu.

Acesta a mai precizat că CNAS, împreună cu Ministerul Sănătăţii, a demarat un proiect prin care pacienţii români să fie trataţi în ţară, acesta urmând a fi finalizat în curând.

“Este un demers (...) la care solicităm sprijinul şi autorităţilor publice locale care au spitale în subordine, a Ministerului de Finanţe, pentru a putea să avem în vedere în bugetul de anul viitor aceste proiecte de investiţii strategice, astfel încât să multiplicăm centrele de excelenţă, să încurajăm performanţa şi la noi în ţară", a mai adăugat Răzvan Vulcănescu.

 

Citește și: