Alexandra Mortu
932 vizualizări 16 mai 2019

Potrivit informaţiilor care apar în cartea lui ce urmează să fie lansată, Philip a rămas şocat de rezultate şi asta l-a determinat să îşi pună întrebări mai profunde precum „Ce ne face umani?”.

Acesta a mărturisit că majoritatea „mini-creierelor” au murit destul de repede, însă unul a supravieţuit şi s-a dezvoltat într-o versiune izolată a unui creier uman în viaţă. Metoda folosită de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Londra se pare că se numeşte „reprogramare celulară”. 

Însă Philip nu s-a lăsat dus de val: „organoidul” rezultat nu este chiar precum un creier uman deoarece, de exemplu, nu poate transforma stimulii în senzaţii. Însă acest fapt l-a determinat să se întrebe cum putem defini umanitatea din punct de vedere biologic.

„Sunt conştient mai mult ca niciodată de natura compozitului şi contingenţei noastre: suntem comunităţi de celule”, a scris acesta în carte potrivit review-ului publicat în revista Nature.

 Philip Ball este autorul cărţii „How to Grow a Human: Adventures in Who We Are and How We Are Made” (n. r. „Cum să creşti un om: Aventuri în cine suntem şi din ce suntem făcuţi”) care va fi lansată anul acesta. 

Foto: Pixabay

 

Citește și: