Medicii au analizat, într-un studiu recent, legătura dintre poziţia sexuală şi riscul de apariţie a fracturilor la nivelul penisului, pentru a stabili care poziţii sexuale sunt cele mai periculoase pentru bărbaţi, potrivit Daily Mail. 

Studiul relevă faptul că poziţia în care bărbatul îşi penetrează partenera pe la spate este cea mai periculoasă, cu un risc de 41% de producere a fracturilor penisului. 

Poziţia misionarului, cea în care bărbatul stă deasupra partenerei a fost catalogată ca fiind a doua cea mai periculoasă, cu un risc de apariţie a fracturii penisului de 25%. 

Topul 3 este închieiat de poziţia în care partenera stă deasupra. 

Cu toate că este una dintre cele mai populare poziţii sexuale, cea în care bărbatul penetrează partenera pe la spate poate conduce la lovirea osului pelvian al femeii de către partener. Medicii spun că aceasta este cu atât mai periculoasă dacă are loc la marginea patului, recomandând ca, atunci când este folosită, această poziţie să fie făcută pe o suprafaţă plană, de exemplu, pe podea. 

În ceea ce priveşte situaţia în care partenera stă deasupra, această poziţie este periculoasă pentru că penisul ajunge să stea în unghiuri în care nu ar trebui, sporind posibilitatea fracturării. 

În ceea ce priveşte poziţia misionarului, aceasta devine periculoasă în cazul în care penisul loveşte, accidental, o suprafaţă tare în încercarea de a ajunge în vaginul partenerei. 

Citește și: