Silviu Bănilă
1273 vizualizări 14 ian 2019

În timp ce mulţi dintre noi apelăm la MIERE şi LĂMÂIE, pentru a scăpa de tuse, un doctor mizează pe... CIOCOLATĂ.

Şeful catedrei de studii în domeniul cardiovascular şi respirator de la Universitatea din Hull şi totodată membru fondator al Societăţii Internaţionale pentru Studiul Tusei, profesorul Alyn Morice, a declarat: „Ciocolata poate calma tusea”.

Alyn a subliniat că dovezile sale în acest sens sunt „solide ca un baton de fructe şi nuci”. „Cel mai important studiu” în privinţa remediilor pentru tuse a fost realizat în Europa.

 Doctorul a explicat pentru MailOnline, citat de The Daily Mirror, că studiul dovedeşte că „un nou medicament cu cacao poate fi mai bun decât remediile obişnuite”.

Studiul - denumit ROCOCO - a fost realizat pe 163 de pacienţi şi a scos la iveală faptul că pacienţii care au luat medicamente pe bază de ciocolată au scăpat de tuse după două zile.

Potrivit lui Alyn, banalul ingredient cacao are proprietăţi emoliente şi acest lucru contribuie la tratarea tusei.

Astfel, ciocolata generează un fel de strat „lipicios” deasupra nervilor din gât şi nevoia de a tuşi este astfel suprimată.

 „Consumul treptat de ciocolată poate oferi o calmare a tusei, dar cred că tocmai compuşii din ciocolată alături de alte ingrediente din sirop pot fi eficiente”, a precizat medicul.

Pe de altă parte, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie le recomandă pacienţilor să meargă la medic, dacă tusea persistă mai mult de trei săptămâni!

Citește și: