Silviu Bănilă
2884 vizualizări 23 oct 2014
Un pahar de alcool poate fi benefic în cazul memoriei adulţilor, scrie upi.com. Alcoolul îmbunătăţeste memoria episodică - responsabilă cu reţinerea detaliilor unor anumite evenimente.
 
Studiul a avut un eşantion de 660 de subiecţi, care au fost rugaţi să realizeze o serie de teste. „Adulţii care consumă alcool în mod responsabil sunt mai activi, comparativ cu persoanele care au renunţat la viciu din cauza stării de sănătate”, a declarat Brian Downer, autorul studiului. Studiul a fost publicat în American Journal of Alzheimer's Disease and other Dementias.
 
Partea întunecată a consumului de alcool
 
Potrivit unei statistici, în 2012, circa 88% dintre cei cu vârste de peste 18 ani au recunoscut că sunt consumatori de alcool. În urmă cu doi ani, erau înregistrate, la nivel global, 3,3 milioane decese din cauza alcoolului (5,9% din decesele totale). Alcoolul este asociat cu dezvoltarea a peste 200 de boli, printre care dependenţa de alcool, ciroza, cancerul şi altele. 
 
De asemenea, consumul excesiv de alcool reprezintă un factor important de risc în privinţa morţii premature (în cazul celor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, alcoolul este cel mai mare risc pentru sănătate).

Citește și: