Laura Cojocaru
32052 vizualizări 18 feb 2019

Copilul în vârstă de 5 luni cântărea 3,8 kilograme, când a fost descoperit de autorităţi. Cu 500 de grame mai puţin decât la naştere! Julia French (20 de ani) şi Robert Buskey (31 de ani) au fost acuzaţi de neglijenţă şi arestaţi, în timp ce copilul a fost luat spre îngrijire de reprezentanţii unui spital din Florida. Medicii susţin că sănătatea copilului ar putea fi pusă în pericol pentru toată viaţa, din cauză că în primele luni nu a avut parte de nutrienţii necesari, scrie New York Post.

”Avea ochii ieşiţi din orbite, i se vedeau coastele şi nu era în stare să se mişte,” au povestit asistenţii sociali, adăugând că starea copilului se ameliorează pe zi ce trece în spital.

Detectivul Lauren Watson, de la Departamentul de Poliţie din Titusville, a declarat că situaţia în care părinţii şi-au adus bebeluşul este de-a dreptul şocantă: ”N-am văzut niciodată un copil la acest nivel, atât de aproape de moarte“.

Cei doi vegani au schimbat formula de lapte, chiar în perioada în care copilul avea cea mai mare nevoie de nutrienţi. Poliţiştii susţin că părinţii nu le-au dat o explicaţie pentru care au trecut de la laptele organic la o formulă bazată pe cartofi.

Din documentele prezentate în instanţă reiese că micuţul era foarte obosit, deshidratat şi malnutrit.

În prezent, copilul se află în afara oricărui pericol şi a luat în greutate o jumătate de kilogram, de când a fost adus la spitalul din Florida.

 Foto: Captură

Citește și: