Mădălina Drăgoi
480 vizualizări 7 ian 2019

Schimbarea partenerului de viaţă, a job-ului, a şcolii, a ţării, a oraşului sau a grădiniţei sunt câteva dintre schimbările care deşi ne sperie sunt inevitabile.

CSÎD: Până la urmă este schimbarea - singura constantă din viaţa noastră?

Corina Cerchez: Aproape fiecare zi care trece peste noi, ne aduce în viaţa cotidiană o ”întâmplare” mai mică sau mai mare. Poate fi orice: o persoană, o emoţie, un sentiment, un gând, un proiect, un loc nou, o carte, un film, naşterea unui copil sau o pierdere. Contactul cu toate acestea generează schimbare. Nu ne naştem răi sau buni, ne naştem ”goi”, înzestraţi cu instincte de bază, dar ”ne umplem”, ne transformăm cu fiecare experienţă pe care o trăim, indiferent ce anume generează situaţia respectivă. Schimbăm mereu câte ceva, în funcţie de ceea simţim în relaţiile cu ceilalţi, cu mediul, cu întâmplările trecute sau prezente din viaţa noastră.

Cum faci faţă schimbărilor - prima mare schimbare este grădiniţa

CSÎD: Dar care sunt cele mai întâlnite schimbări şi cum reacţionăm la ele?

Corina Cerchez: Intrarea în colectivitate, grădiniţa, este prima schimbare importantă din vieţile noastre, urmată de şcoală, liceu, studii universitare, job care ne confruntă cu experienţe şi oameni noi. Schimbăm locuinţa, partenerul, prietenii, profesia, chiar şi ţara. Fiecare astfel de pas ne confruntă cu temeri mai mici sau mai mari, ne declanşează emoţii mai mult sau mai puţin gestionabile.

Citeşte continuarea pe CSID!

Citește și: