Florin Jinga
1551 vizualizări 6 apr 2019

Medicul prezintă mai multe metode, care folosite în momentul atacului de cord, ne cresc şansele de supravieţuire. Dacă tuşim şi respirăm profund înainte de fiecare tuse, ne putem salva singuri până reuşim să primim ajutor specializat, susţine Vasi Rădulescu.

„1. Să presupunem că este ora 19:45 şi te duci acasă după o zi neobişnuit de grea la lucru (desigur, singur).

2. Sunteţi cu adevărat obosiţi, furioşi şi frustraţi.

3. Dintr-o dată, începeţi să simţiţi dureri mari în piept cu extindere în braţ şi maxilar. Sunteţi la aproximativ cinci kilometri de spitalul cel mai apropiat de casa dumneavoastră.

4. Din păcate, nu ştiţi dacă puteţi merge atât de departe.

5. Aţi fost instruiţi să acordati primul ajutor, dar tipul care a predat cursul nu ţi-a spus cum să faci asta pe tine însuţi.

6. Cum poti supravieţui singur unui atac de cord? Deoarece mulţi oameni sunt singuri atunci când au un atac de cord, persoana a cărei inimă bate inadecvat şi care se simte rău are doar 10 secunde înainte de a-şi pierde conştienta.

7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tuşind. Înainte de fiecare tuse, trebuie să iei o inspiraţie profundă, iar tusea trebuie să fie profundă şi prelungită, ca şi în producerea sputei din profundul pieptului. O respiraţie şi o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde fără întrerupere, până când primim ajutor sau până când inima bate normal.

8. Respiraţiile adânci aduc oxigen în plămâni şi mişcările tusei comprimă inima şi menţin circulaţia sângelui. Presiunea asupra inimii ajută de asemenea la restabilirea ritmului normal. În acest fel, victimele atacului de cord pot merge la un spital.

9. Spuneţi la cât mai multe persoane posibil. Ar putea să-i salveze viaţa!

10. Un cardiolog spune: Dacă cineva care primeşte acest mesaj trimite la 10 persoane, puteţi paria că vom salva cel puţin o viaţă.

11. În loc să trimiteţi glume, vă rugăm să transmiteţi această corespondenţă care poate salva viaţa unei persoane.

12. Dacă acest mesaj vine la dumneavoastră. ... mai mult de o dată ... vă rog să nu vă supăraţi ... În schimb, ar trebui să fiţi fericiţi că aveţi mulţi prieteni pentru care contaţi şi vă reamintesc cum să procedaţi cu un atac de cord”.

Postarea cunoscutului medic a fost distribuită de peste 1.000 de persoane. 

Citește și: