Teodor Bobei
379 vizualizări 4 nov 2019

„Luăm o decizie importantă pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. După ce în luna mai am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, iar în septembrie pentru cel de la Cluj-Napoca, astăzi vom lua o decizie similară pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. La fel ca la Iaşi şi Cluj, spitalul Regional Craiova va oferi servicii medicale integrate de cea mai înaltă calitate, sigure pentru pacienţi şi va fi dotat cu echipamente şi aparatură performante şi cu heliport”, a spus Viorica Dăncilă, luni, în debutul şedinţei de Guvern.

Investişia se ridică la 2,8 miliarde de lei, spitalul urmând să deţină 807 paturi.

„Vorbim despre o investiţie estimată la 2,8 miliarde de lei, un spital cu 807 paturi, inclusiv un centru combinat pentru mamă şi copil, şi un centru de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice. La nivelul Guvernului, am fost permanent preocupaţi să parcurgem etapă cu etapă construcţia speitalelor regionale de care românii au atâta nevoie”, a mai spus Dăncilă.

Premierul demis a adăugat că Guvernul său a pregătit în detaliu etapa tehnică pemtru construcţia celor trei spitale regionale.

„Am mulţumirea că în mandatul guvernului nostru am reuşit să pregătim în detaliu etapă tehnică, practic fundaţia construirii celor trei spitale regionale de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova. Vreau să-i mulţumesc doamnei ministru Sorina Pintea şi echipei de la Ministerul Sănătăţii. Au acţionat cu consecvenţă pentru a ajunge astăzi să avem pregătite documentele şi soluţiile de finanţare necesare construirii celor trei spitale regionale. Noul guvern are totul pregătit şi sper să continue demersurile noastre, pentru că cetăţenii să beneficieze de noi spitale la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova”, a conchis Dăncilă.

Instituţia va avea peste 165.000 mp, 19 săli de operaţie şi aproape 1.000 de paturi.

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcţia Spitalelor Regionale de Urgenţă de la Cluj-Napoca şi Iaşi, în luna mai, respectiv luna septembrie.

 

Citește și: