Alexandra Mortu
1492 vizualizări 20 mai 2019

În cele mai multe cazuri, acestea apar din cauza anumitor mici traume la nivelul unghiilor, de exemplu, dacă îţi prinzi degetele la uşă, dacă baţi vreun ritm pe birou sau dacă ţi le rozi.

Cum se formează

Micile puncte albe se formează la baza unghiilor, subcutanat, iar pe măsura ce acestea cresc, petele încep să se vadă şi să avanseze odată cu unghia. Din această cauză, de multe ori, nici nu ne aducem aminte ce lovitură sau traumă le-a cauzat.

Însă, apariţia lor poate indica deficienţa de zinc din organism. Un mod de a combate această carenţă este consumul de spanac, fasole şi seminţe, dar nu numai.

Cauze mai grave

În cele mai grave cazuri, petele sau punctele albe pot indica diferite boli: malarie, boala Hodgkin (tip de cancer care porneşte de la nivelul limfocitelor) sau anemie la nivelul celulelor (boala mai degrabă ereditară, care se manifestă şi prin un nivel scăzut de oxigen). Însă aceste cauze sunt destul de rare şi de obicei se manifestă şi prin alte semnale.

O cauză de asemenea rară este vreo boală a inimii sau diabet, însă doar în cazul în care unghia este aproape în întregime albă, relatează Daily Mirror. 

Foto: Pixabay

 

 

 

Citește și: