1701 vizualizări 14 nov 2017

Nutriţionistul Emily Field susţine că cei care doresc să mănânce la McDonald's, ar face bine să comande doi burgeri, evitând porţia de cartofi prăjiţi. Acest lucru te ajută să menţii un echilibru în ceea ce priveşte nivelul de zahăr din sânge, potrivit Indy100. 

De asemenea, această alegere îţi va oferi şi o porţie mai mare de proteine, cu riscul de a acumula câteva calorii în plus şi a fi nevoit să mergi de câteva ori în plus la sală. 

Specialistul vorbeşte despre evitarea cartofilor prăjiţi, pentru că aceştia nu oferă altceva decât grăsime şi carbohidraţi. 

„Prin înlocuirea cartofilor cu un al doilea burger, aproape că dublezi aportul de proteine, reducând cantitatea de grăsim şi carbohidraţi. De vreme ce mâncarea fast-food are deja un conţinut mare de grăsimi şi carbohidraţi şi unul scăzut de proteine, acest truc simplu te poate ajuta să echilibrezi nivelul de zahăr din sânge”, explică nutriţionistul Emily Field. 

Chiar dacă nu este nici pe departe o alegere sănătoasă, acest „beneficiu” pe care îl are trebuie ţinut minte. 

Nivelul de zahăr din sânge trebuie echilibrat prin consumul suficient de macro-nutrienţi. Aceştia se găsesc în burgeri, nu în cartofii prăjiţi şi reprezintă grăsimi, carbohidraţi şi proteine. Consumul cantităţilor potrivite poate creşte şansele de a nu te îngrăşa. 

 

Citește și: