3147 vizualizări 7 ian 2018

Se pare că ar trebui, mai degrabă, să scăpăm de hainele de pe noi în loc să ne acoperim în cât mai multe şi cât mai călduroase. 

Există mii de motive ştiinţifice care arată de ce este recomandat să dormim dezbrăcaţi. 

Dormitul în pielea goală şi scăderea temperaturii somnului adânceşte somnul şi face ca dimineaţa să ne simţim mult mai odihniţi, potrivit cercetării. 

Totodată, un mediu cu o temperatură crescută noaptea schimbă compoziţia grăsimilor din corpul bărbaţilor, acest lucru fiind asociat cu apariţia obezităţii. De partea celalată, atunci când dormim dezbrăcaţi, corpul arde energie pentru a se încălzi, astfel, arzâng grăsimile şi conducând la pierderea în greutate. 

De asemenea, în cazul bărbaţilor, purtarea chiloţilor poate cauza impotenţă, prin creşterea temperaturii la nivelul testiculelor. 

În cazul femeilor, renunţarea la lenjeria intimă permite vaginului să respire, însă purtarea chiloţilor, are şi ea efectul benefic de creştere a temperaturii şi de sporire a procesului de hidratare a vaginului. Cu toate acestea, este recomandat ca în timpul somnului, acest organ să fie lăsat să respire, el hidratându-se pe tot parcursul zilei. 

Citește și: