Florin Jinga
2305 vizualizări 28 aug 2019

Medicul Vasi Rădulescu a postat următorul mesaj pe Facebook:

„Reţineţi asta: nu există nicio dietă hipoglucidică ideală, care să ajute la dat jos kilogramele fără niciun risc asociat. Nici măcar cea trendy fendy keto.

Reduci glucidele drastic, promovezi arderile din depozite, ai efecte spectaculoase, dar te trezeşti cu risc crescut în ateroscleroză sau mortalitate ridicată. Nu sunt sigure. Nici cea keto.

Când vreţi să slăbiţi, ţineţi cont de faptul că trebuie să mâncaţi toate componentele alimentare: glucide, proteine, grăsimi (chiar şi animale). Vitamine şi minerale la greu, dar din surse naturale. Apă. Cafea. Somn. Soare. Nu evitaţi nimic, dar umblaţi la doză. O dietă severă atrage probleme. Fără principii întipărite bine, veţi reveni la toate greşelile făcute.

Apelaţi la sport, dar grijă mare aici. La peste 100 de kilograme, exerciţiile pot strica articulaţiile. Pot obosi inima. Faceţi treptat totul. Nu e nevoie neapărat de sport ca să slăbiţi, dar pentru sănătate şi psihic bun, e nevoie.

Cuvântul principal e DOZĂ. Moderaţie. Principii sănătoase. NU diete drastice care ocolesc glucidele sau proteinele sau altceva. NU! Masa corporală se optimizează în timp, totul se construieşte cu echilibru, nu peste noapte, nu în câteva zile. Poate fi dezastru”.

Vasi Rădulescu este medic cardiolog şi a început în 2018 un proiect de educaţie medicală numit Leapşa de Sănătate.

Citește și: