Silviu Bănilă
1641 vizualizări 1 ian 2015

Cei mai expuşi pericolului sunt copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi cinci ani. Potrivit Medscape, citat de medicaldaily.com, cele mai multe obiecte străine pot fi eliminate în siguranţă pe cale naturală, dar există unele pentru care este nevoie de intervenţia chirurgicală a medicilor.

Pacienţii care au înghiţit corpuri străine nu prezintă neapărat simptome vizibile şi se prezintă la medic în momentul în care nu mai pot respira corespunzător sau se confruntă cu dureri mari în zona stomacului. De la un stilou până la un şarpe, iată şase lucruri uimitoare înghiţite de oameni şi extrase de chirurgi.

78 de tacâmuri

O femeie în vârstă de 52 de ani a înghiţit toate tacâmurile din bucătărie. Margaret Daalman din Olanda i-a uimit pe medici. „Nu ştiu de ce am simţit nevoia să înghit toată vesela - nu m-am putut abţine”, a spus Daalman.

Medicii au descoperit că femeia suferea de o tulburare de personalitate care o determina să „consume” tacâmurile din bucătărie. De fiecare dată când se aşeza la masă, Daalman lăsa mâncarea deoparte şi „mânca” tacâmurile. Totuşi, aceasta a ingerat doar furculiţe şi linguri, lăsând cuţitele la locul lor. Femeia şi-a revenit complet şi a răspuns cu succes la un tratament pentru obsesia ei neobişnuită.

Un fetus vechi de 40 de ani

O femeie în vârstă de 82 de ani din Columbia a descoperit că sursa durerilor sale de stomac era un fetus vechi de 40 de ani. „Copilul de piatră” este rezultatul unei sarcini ectopice, concepută în abdomen, în afara uterului. Când fetusul din abdomen moare, organismul mamei tinde să-l calcifieze, pentru a se proteja de infecţii. De cele mai multe ori, aceşti fetuşi nu determină probleme medicale complicate pentru mame. Doctorii au extras fetusul pietrificat printr-o intervenţie chirurgicală.

37 de magneţi

Părinţii unei fete în vârstă de trei ani din Oregon, care prezenta unele simptome de gripă, au crezut că aceasta se va vindeca, până când au fost confruntaţi cu o radiografie în care apărea o formaţiune rotundă. Doctorii au descoperit că micuţa înghiţise 34 de magneţi de jucărie, care i-au găurit intestinul şi stomacul. Copilul a trecut cu succes printr-o intervenţie chirurgicală pentru extragerea magneţilor buclucaşi.

Un stilou vechi de 25 de ani

O britanică în vârstă de 76 de ani a înghiţit un stilou în urmă cu 25 de ani şi nu s-a prezentat la medic decât în momentul în care s-a confruntat cu pierderea în greutate şi diareea acută. Dr. Oliver Waters, gastroenterologul care a tratat-o pe femeie, a mărturisit pentru ABC News că stiloul scria perfect chiar şi după ce a fost extras din corpul pacientei.

Un şarpe

Stomacul unei femei din Africa de Sud a început să crească şi rudele ei au crezut că este gravidă. În loc de prunc, medicii au descoperit în corpul Mariei Tsotetsi, în vârstă de 47 de ani, un şarpe. Potrivit acesteia, un preot i-ar fi introdus vietatea în corp după ce fostul ei prieten a dus-o la biserică în scopul „vindecării”.

Un frate geamăn

Un băieţel în vârstă de trei ani din Peru a fost operat pentru a scăpa de un „frate geamăn parazit”, care îi crescuse în stomac. Medicii au extras din corpul micuţului fetusul parţial dezvoltat, care cântărea circa 450 grame. 

Citește și: