Laura Boico
699 vizualizări 5 aug 2017

O dietă mediteraneană este definită prin consumul în cantităţi mai mari de fructe, legume şi leguminoase, nuci şi seminţe, cereale integrale, peşte şi carne, precum şi un procent ridicat de grăsimi mononesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, până la grăsimi saturate, cum ar fi untul.

În mod individual, fiecare schimbare dietetică reduce riscul de a dezvolta polipi colorectali precancerosi cu mai mult de 30%, potrivit experţilor. De asemenea, cele trei alegeri sănătoase ale dietei reduc riscul apariţiei unor astfel de leziuni cu până la 86%, potrivit dailymail.co.uk. 

Dieta mediteraneană contribuie şi la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân cu 40%, potrivit unui studiu al World Cancer Research Fund. 

Rezultatele cercetărilor au arătat că doar două sau trei alegeri de alimente specifice unei diete mediteraneene, cum ar fi alegerea uleiului de măsline în locul untului, scade riscul de a dezvolta astfel de polipi.

Cancerul colorectal este asociat cu adoptarea unei diete cu conţinut redus de fibre, cu cantităţi mari de carne roşie, alcool şi alimente bogate în calorii. Cantităţile mari de fructe şi peşte şi consumul redus de băuturi răcoritoare este cea mai bună combinaţie pentru reducerea riscului de polipi avansaţi, potrivit cercetătorilor. 

Dieta presupune, de asemenea, un consum sub medie de carne roşie, alcool şi alimente bogate în calorii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: