Mădălina CHIŢU
2266 vizualizări 13 ian 2015

Dieta Therapeutic Lifestyle Changes, cunoscută şi sub numele de dieta TLC, este un regim util atât pentru scăderea în greutate, cât şi pentru sănătate, datorită faptului că vizează reducerea aportului de colesterol, notează Elle.ro.

Pe lângă faptul că scade nivelul colesterolului ”rău” din organism, previne efectul de yo-yo, scade riscul apariţie bolilor cardiovasculare sau al atacurilor de cord.

Dieta TLC presupune câteva reguli de baze:

● Limitarea consumului de grăsimi la sub 20% din alimentaţia zilnică.
● Înlocuirea cărnii din alimentaţie cu o serie de legume boabe, precum fasolea sau mazărea.
● Carnea de pui, peşte sau curcan se mănâncă rar.
● Ouăle, nu mai mult de două pe săptămână.
● Cerealele ar trebui să reprezinte până la 60% din alimentaţia zilnică.
● Proteinele ar trebuie să se regăsească până la 20% din meniul zilnic.
● Fructele şi legumele trebuie mâncate zilnic.

Untul, margarina cu grăsimi hidrogenate, carnea de porc, laptele gras, mezelurile, dulciurile, produse de patiserie, produse de cofetarie sau sucuri din comerţ sunt alimente complet interzise în dieta TLC.

Specialiştii în nutriţie spun că persoanele care vor să scape de kilogramele în plus cu ajutorul dietei TLC trebuie să ştie că rezultatele aceastei cure de slăbire nu apar de pe o zi pe alta. Acestea încep să apar de la mai bine de o săptămână de la începerea dietei, dar rezultatele obţinute sunt de durată. 

Mai jos puteţi vedea o variantă de meniu zilnic:

● La micul dejun puteţi mânca fulgi de ovăz cu fresh de portocale şi banane. La final puteţi bea o ceaşcă de cafea fără zahăr.
● La masa de prânz este indicat o salată mare de legume, cu sau fără puţin peşte sau carne de pui. O altă variantă de prânz este o salată mare de crudităţi cu brânză sau o supa/ciorbă de legume, cu sau fară carne.
● La cină puteţi mânca orez sau salată.

Citește și: