Mădălina CHIŢU
4068 vizualizări 13 ian 2015

Persoanele care vor să slăbească apelând la dieta Weight Watchers vor trebui să ţină cont în stabilirea meniului zilnic de un tabel în care este indicat un anumit punctaj în funcţie de particularităţile fiecăruia.

De exemplu, potrivit datelor din tabel, o femeie trecută de 18 ani, dar a cărei greutate este sub 65 de kilograme şi vrea să slăbească trebuie să îşi realizeze un meniu zilnic de 18 puncte, asta în timp ce un bărbat de peste 18 ani cu o greutate cuprinsă între 65 şi 75 de kilograme ar trebui să îşi realizeze un meniu de 22 de puncte.

Concret, fiecarui aliment îi corespunde un anumit punctaj/100gr. Cu cât alimentul este mai sărac în puncte, cu atât acesta este mai sănătos şi poate fi consumat mai mult.

Fructele au în general puţine puncte. Ananasul, căpşunile sau nectarinele pot fi mâncate zilnic, deoarece au 0 puncte. Merele, piersicile, zmeura au câte un punct la 100 de grame. La polul opus, în categoria fructelor cu cele mai multe puncte, se numara migdalele – 13 puncte la 100 de grame sau arahidele – 13 puncte la 100 de grame.

Legumele sunt şi ele slabe în puncte, excepţie făcând cartofii care au 10 puncte la 100 de grame. Roşiile de exemplu au 2 puncte, iar salata verde, varza, sparanghelul, morcovii sau castraveţii pot fi mâncaţi fără limită de greutate deoarece acestea au 0 puncte.  

Lactatele sunt ceva mai bogate în puncte, însă pentru o alimentaţie echilibrată acestea nu trebuie să lipseasca din dieta zilnică atunci când vreţi să scăpaţi de excesul de greutate. O cană de lapte are 4 puncte, un iaurt cu fructe 3 puncte, iar un triunghi de brânză topită are 2 puncte.

Carnea trebuie să facă şi ea partea din meniul zilnic. În cazul acestui aliment totul depinde de felul în care este preparat. O bucată de piept de pui are 3 puncte, peştele în general 2-3 puncte, o singura felie de salam ajunge la 2 puncte, iar un hamburger la 13 puncte.

Atenţie însă, chiar daca un anumit aliment are puţine puncte, de exemplu merele, care au un punct, meniul zilnic nu trebuie să se bazeze pe un singur aliment.

Dieta Weight Watchers este concepută astfel încât fiecare să poată consuma câte puţin din tot ceea ce îi place, fără excese însă. Chiar dacă merele sunt sănătoase şi au 1 punct, o eventuală dietă bazată numai pe mere sau pe un singur aliment vă va afecta sănătatea.

Citește și: