Roxana Din
171 vizualizări 15 nov 2019

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie şi Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, s-au confruntat timp de trei zile cu lipsa apei calde şi a căldurii în saloanele în care pacienţi sunt copii.

Deşi problema a fost remediată vineri dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au informat că o echipă a ministerului, condusă de secretarul de stat Horaţiu Moldovan se va deplasa imediat la unitatea sanitară Marie Curie pentru a verifica situaţia.

Managerul Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că problema apei calde şi a încălzirii caloriferelor s-a rezolvat în cursul dimineţii zilei de vineri. Potrivit managerului, unitatea medicală s-a confruntat cu lipsa apei calde şi a căldurii generate de calorifere timp de trei zile, începând cu data de 12 noiembrie.

„Am fost informaţi de RADET că se lucrează la o conductă principală cu care şi noi suntem alimentaţi şi că durata estimativă a lucrării este de 40 de ore. Astăzi dimineaţă ( vineri - n.r) au dat drumul la agentul termic”, spune Daniel Buzatu.

Acesta a completat spunând că la nivelul unităţii nu au fost probleme în tot acest timp, neavând nicio informare în acest sens.

La rândul său, managerul Centrului de Recuperare Robănescu, Liliana Pădure, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că problema legată de agentul termic cu care unitatea medicală în care lucrează s-a confruntat a fost, de asemenea, rezolvată în cursul dimineţii de vineri. Şi aici, timp de trei zile, nu s-a furnizat apă caldă şi căldură.

În acest timp, apa necesară igienei copiilor a fost încălzită.

„S-a remediat astăzi de dimineaţă (problema -n.r). A fost cald afară , la noi saloanele sunt mici, copiii sunt mulţi, nu s-a observat, nu a suferit nimeni de frig. De apă caldă, da. S-a încălzit apa caldă pentru spălat (…). Cu căldura nu am avut probleme pentru că a fost cald afară”, informează Liliana Pădure.

 

Citește și: