Mădălina CHIŢU
4600 vizualizări 9 mai 2015

Nu este prima dată când Gabriel Cotabiţă urmează o cură de slăbire. În 2011, acesta reuşise să slăbească 30 de kilograme în trei luni. Într-un interviu acordat gândul, cântăreţul a povestit că a scăpat de kilogramele în plus cu ajutorul unei diete disociate, pe care ar fi urmat-o şi Cătălin Crişan. La cei 59 de ani ai săi, Cotabiţă a mai suferit un preinfarct şi avea probleme cu tiroida.

"Ca să fiu sincer, probleme cu greutatea aveam de mult timp, dar, în primul rând, trebuie să recunosc: sunt un gurmand", mărturiseşte pentru gândul cântăreţul.

Cotabiţă spunea că, până să slăbească atât de mult şi într-un timp relativ scurt, a mai încercat diete, dar fără rezultat. "Toate curele mi-au asigurat scăderea în greutate, dar după niciuna dintre ele nu mi-am schimbat şi modul de alimentaţie, aşa că, la un an de la terminarea dietei eram în acelaşi punct din care plecasem, adică mă îngrăşam la loc", spune cântăreţul. El a mai spus că niciunul dintre regimurile de slăbire încercate nu a fost recomandat de un medic nutriţionist, dar şi-a făcut controale regulate pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol. După aceste încercări eşuate, solistul trupei VH2 a primit un regim disociat, care trebuie urmat timp de 80 de zile. "Acest regim a dat roade şi îl ţin o dată pe an, mai ales după perioada sărbătorilor de iarnă. Dieta disociată mi-a fost dată de colegul Cătălin Crişan. Nu e un regim dificil de ţinut, pentru că nu te înfometează în primă fază, dar rezultatele sunt spectaculoase după 3 luni", menţionează Cotabiţă.

De trei ori pe săptămână - sală

Pentru a accelera scăderea în greutate, cântăreţul a inclus şi sportul în programul său de slăbire. "Iniţial am folosit metoda cea mai simplă - mersul pe jos o oră şi jumătate zilnic, pentru că aveam o greutate prea mare pentru a face exerciţii care implicau un efort mare, mai ales că nu am făcut sport în adolescenţă. După ce am slăbit destul de mult, am început să merg la sala de fitness. Acum merg la sală de trei ori pe săptămână câte două ore şi fac exerciţii de întreţinere, tonifiere şi cardio", spune interpretul.

Pâinea a devenit o delicatesă

Dieta disociată i-a schimbat lui Gabriel Cotabiţă obiceiurile alimentare. Astfel, alcoolul a dispărut de 12 ani. "Nu mai beau absolut nimic cu alcool indiferent de situaţie sau ocazie", subliniază cântăreţul. Dulciurile au ieşit şi ele complet din meniu, sucuri carbogazoase bea rar şi în general fără zahăr. "Pâinea o consum ca pe o delicatesă, foarte rar şi separat de orice alt fel de mâncare. Singura problemă pe care o am în continuare şi care îmi mai generează fluctuaţii de greutate este cea legată de orarul meselor. Nu reuşesc ca ultima masă să nu fie după ora 18-19. Având un program seminocturn, este un deziderat greu realizabil", conchide Cotabiţă.

Dieta lui Gabriel Cotabiţă

♦ 5 mese pe zi
♦ Nu mănâncă niciodată între mese şi nu sare peste vreo masă
♦ Fără dulciuri, alcool, băuturi carbogazoase dulci şi fără ulei
♦ Bea trei litri de apă pe zi, dar niciodată în timpul mesei
♦ Ultima masă, nu mai târziu de ora 19:30

Citește și: