Departamentul Life
3563 vizualizări 8 sep 2018

Goop, firma de produse cosmetice şi lifestyle a actriţei Gwyneth Paltrow, a acceptat să plătească o amendă de 145.000 de dolari, după ce a fost acuzată că vinde pe internet produse ale căror pretinse efecte nu pot fi probate ştiinţific, scrie cbsnews.com. Articolele despre care procurorii primiseră plângeri sunt un ou de jad şi unul din cuarţ roz, despre care se scria că ”ajută la echilibrul hormonal, la reglarea ciclului menstrual şi măreşte controlul vezicii urinare”, respectiv un amestec de uleiuri esenţiale care ”ajută la prevenirea depresiei”.

Ou de cuarţ vândut de Goop pe internet

Ou de jad vândut de Goop pe internet

Procurorii au constatat că nu există dovezi ştiinţifice ale efectelor pretinse în prezentarea produselor. ”Există oameni care sunt afectaţi de problemele descrise în prospect şi care ar putea fi păcăliţi,” a declarat procurorul Tony Rackauckas, citat de cbsnews.com. ”Multă lume ar putea folosi produsele crezând că sunt recomandate de medic şi astfel, le-aţi putea face rău.”

Peste 3 milioane de persoane accesează anual site-ul firmei Goop, lansată de Gwyneth Paltrow în urmă cu 10 ani. Reprezentanţii companiei susţin că este vorba de o neînţelegere şi menţionează că utlilizatorii au la dispoziţie un forum în care îşi pot scrie părerea despre produse. 

”De prea mult timp Gwyneth Paltrow şi Goop profitau de naivitatea clienţilor. Observăm o tendinţă de semnificativă pe piaţa de wellness şi sănătate de a exagera sau chiar a inventa efectele unor produse,” spune Bonnie Patten, director la ”Truth în Advertising”. ONG-ul a listat peste 2.000 de exemple ale firmelor de wellness care îşi păcălesc clienţii prin descrieri exagerate sau false ale produselor pe care le comercializează.

Produsele reclamate se găsesc în continuare pe site-ul Goop, însă cu altă descriere, iar compania se oferă să despăgubească clienţii care se consideră afectaţi.

 

Citește și: