237 vizualizări 11 oct 2019

Potrivit unui comunicat remis, vineri, MEDIAFAX, achiziţia ambulanţelor s-a realizat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Proiectul „Viziune 2020”.

În cadru ISU B-IF au fost recepţionate 55 ambulanţe tip B, în valoare de 22.311.547 lei şi 10 ambulanţe tip C, în valoare de 4.948.970 lei.

„Noile ambulanţe SMURD vor înlocui ambulanţele existente, care prezintă un grad ridicat de uzură, cele mai multe dintre acestea fiind în exploatare din anul 2008, atunci când a fost implementat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, pe cale rutieră, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Acest demers de înnoire a flotei de autospeciale pentru acordarea primului ajutor calificat vizează şi extinderea numărului de echipaje (SMURD tip B), pe care ISU B-IF le are în prezent în intervenţie, astfel că începând de astăzi vor fi zilnic în intervenţie 40 de astfel de resurse, la care se vor adăuga în scurt timp şi ambulanţele de terapie intensivă mobilă (SMURD tip C)”, se arată în comunicatul citat.

La recepţia ambulanţelor au participat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi, medicul şef al UPU-SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţă şi conducerea ISU B-IF.

 

Citește și: