Mădălina CHIŢU
1323 vizualizări 24 mai 2015

Nemţoaica Annegret Raunigk a intrat în Cartea Recorduri după ce a devenit mamă de cvadrupleţi la 65 de ani. Este bunică şi mamă a 17 copii, scrie express.co.uk. În urmă cu câteva zile, aceasta a născut prin cezariană, după 26 de săptămâni de sarcină, patru copii: o fată şi trei băieţi.

Primul copil care a venit pe lume a fost Neeta - fata, iar apoi cei trei băieţi – Dries, Bence şi Fjonn. S-au născut la 26 de săptămâni, iar medicii spun că au şanse mari de supravieţuire având în vedere faptul că termenul unei sarcini normale este la 40 de săptămâni. În prezent, cei mici sunt ţinuţi la incubator.

FOTO: The Independent // Annegret Raunigk, în 2005, atunci când a devenit mamă pentru a 13 oară

Nemţoica avea deja 13 copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 44 de ani, pe care i-a făcut cu cinci bărbaţi diferiţi. Ba mai mult, femeia are şi 7 nepoţi.

De profesie profesoară de limba engleză şi rusă, Annegret şi-a justificat gestul spunând că fiica ei cea mică -Lelia, în vârstă de 10 ani îşi dorea foarte mult să mai aibă un frăţior.

Astfel, a urmat un tratament de fetilizare in Ucraina. Medicii au avertizat-o asupra riscurilor la care se supune dacă rămâne însărcinată la o vârstă atât de înaintată, atât ea, cât şi viitorii ei copii, dar nemţoica le-a ignorat, scrie The Independent

Unele cadre medicale chiar au criticat-o pentru decizie, spunând că organismul unei femei în vârstă nu este pregătit să aducă pe lume copii. Ba mai mult, în Germania s-a creat o adevărată dezbatere dacă femeile trecute de o anumită vârstă ar mai trebui să urmeze un tratament de fertilizare in vitro sau să rămână însărcinate pe cale naturală.

Citește și: