Elvira Gheorghita
529 vizualizări 2 oct 2014

Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti are, de joi, un laborator de referinţă pentru diagnosticarea precoce şi monitorizarea cazurilor de cancer de sânge, printr-un proiect ce a presupus dezvoltarea infrastructurii de depistare a bolii şi dotarea cu echipamente performante.

"Suntem bucuroşi că am finalizat acest demers, împreună cu partenerii de proiect. Investiţia este una importantă şi contribuie major la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme", a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban.

Institutul Clinic Fundeni a devenit, astfel, unitate de referinţă în diagnosticarea şi monitorizarea cazurilor de cancer de sânge la adulţi şi copii, prin realizarea de analize performante.

Laboratorul a fost amenajat în cadrul programului "Energie pentru o şansă la viaţă", derulat din octombrie 2013 împreună cu GDF SUEZ Energy România, care a asigurat un suport financiar de 375.000 de euro, şi cu sprijinul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Prof. dr. Daniel Coriu, şeful Clinicii Hematologie şi Transplant Medular de la Fundeni, a precizat că, datorită investiţiilor făcute, numărul analizelor care pot fi făcute anual creşte de la 700 la aproximativ 2.500.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu, a spus că investiţia în laborator va permite medicilor hemato-oncologi de la alte spitale din ţară, care nu au această aparatură, să trimită la Fundeni probele de sânge ale pacienţilor, pentru o diagnosticare corectă şi în profunzime.

Noul laborator de la Fundeni a fost inaugurat joi, când institutul împlineşte 55 de ani de funcţionare.

Citește și: