1179 vizualizări 30 dec 2017

Pentru a preveni riscurile unei îmbolnăviri, nutriţioniştii recomandă să ne supraveghem alimentaţia şi să nu facem excese, în special în perioada sărbătorilor, când tentaţiile culinare abundă. În topul aliaţilor în lupta cu colesterolul specialiştii includ şi berea, consumată moderat, usturoiul şi merele.

Berea, consumată moderat, poate ţine colesterolul “rău” în frâu

“Mesele copioase de sărbători reprezintă, fără îndoială, o tentaţie căreia nu mulţi îi rezistă, punând astfel organismul la grea încercare. Dacă însă consumarea în exces a alimentelor se produce şi după o perioadă de post, organismul trebuie să facă faţă unei provocări şi mai mari. De aceea, este nevoie ca în această perioadă să introducem în dietă alimente care să ajute organismul să lupte cu colesterolul LDL, aşa-numitul "colesterol rău". Sursă de antioxidanţi şi fibre solubile, chiar berea, consumată moderat, poate contribui la creşterea nivelului de colesterol "bun", HDL”, spune Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Antioxidanţii prezenţi în bere au ca sursă chiar ingredientele naturale din care această băutură este fabricată: cerealele şi hameiul. Cantitatea totală de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere.

Citeşte AICI continuarea!

Citește și: