Loredana Ficiu
201 vizualizări 1 nov 2019

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii fac cercetări într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

Cercetările se fac sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Suspiciunea este că medicii şi reprezentanţii SJU Târgu-Jiu nu au raportat infecţiile nosocomiale care au fost descoperite, potrivit unor surse, în Secţia Urologie.

Consilierul judeţean PNL, Victor Banţa, fostul prefect al judeţului Gorj, a cerut spitalului să precizeze dacă a existat vreo infecţie în secţia respectivă în ultimii trei ani.

Acesta a declarat pentru MEDIAFAX că ştie că există un referat în care se spune că există infecţii nosocomiale. Consilierul a cerut un raport, din 2017 încoace, legat de aceste infecţii şi i s-a răspuns că nu există infecţii. Totodată, Banţa spune că spitalul a cheltuit bani pentru eradicarea acestor infecţii şi se întreabă de ce a fost nevoie de cheltuieli dacă infecţiile nu există.

„Dacă ai declarat zero infecţii, nu ai dreptul să ordoni cheltuirea unor sume alocate din bugetul de venituri şi cheltuieli pentru eradicarea lor. Nu ai cum, dacă tu nu raportezi şi zici că sunt zero. Deci necheltuind sumele, nu poţi să cumperi materiale şi nici să întreprinzi activităţi ca să combaţi aceste infecţii în zona respectivă. Iar lucrul acesta este constatat inclusiv de către inspectorii Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii în controlul ce a avut loc în luna martie", a spus Victor Banţa.

Mai mult, acesta susţine că există un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii privind verificările din luna martie, care însă nu a fost pus la dispoziţia consilierilor judeţene: „A existat şi există un document, în baza acelui raport de control, care este emis de Spitalul Judeţean şi conţine măsurile care trebuie luate pe baza recomandărilor raportului de control. Aici sunt nişte măsuri propuse tocmai pentru acest lucru, cu infecţiile", a spus Victor Banţa.

 

Citește și: