Firuta Flutur
219 vizualizări 4 apr 2019

„Clinica de Hematologie din Craiova are termen o lună de zile să remedieze neconformităţile majore constatate. Doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu autorităţile locale despre situaţia constatată, la faţa locului, de inspectorii sanitari şi propunerea ministrului este ca directorul de îngrijiri să fie demis, pentru că în atribuţiile acestuia intra remedierea deficienţelor", a transmis Oana Grigore, într-o informare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a mai precizat că activitatea la Clinica de Hematologie din Craiova nu este suspendată.

Miercuri, ministrul Sănătăţii anunţa că a văzut imaginile de la Spitalul de Hematologie din Craiova şi de la Spitalul Judeţean din Deva şi va trimite echipe de control să verifice situaţia, iar dacă se confirmă, măsurile luate vor fi „drastice”.

La Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Filantropia Craiova stau patru pacienţi într-un pat, susţine o pacientă. Saloanele au pereţii distruşi, iar la grupurile sanitare ţevile şi chiuvetele sunt ruginite. În plus, pacienţii din Craiova sunt primiţi doar pentru tratament şi trimişi acasă. Femeia a postat pe Facebook poze din clinică, dar şi filmuleţe şi arată condiţiile în care sunt trataţi bolnavii. Ea susţine că după ora 20.00 uşa spitalului se închide cu lanţ.

În ceea ce priveşte situaţia de la Spitalul Deva, un părinte a filmat gândaci care mişună pe paturile ocupate de mame şi copii, la secţia de pediatrie a unităţii medicale şi a postat imaginile pe Facebook. Reprezentanţii DSP Hunedoara spun că dezinsecţiile au fost făcute la timp.

 

Citește și: