Mădălina CHIŢU
482 vizualizări 17 ian 2015

Ce să mănânci, cât să mănânci şi mai ales când să mănânci sunt cele trei întrebări pe care şi le pune o persoană atunci când se decide că vrea să scape de kilogramele în plus. Dr. Oz spune că cele mai multe diete pe care le urmăm nu au rezultatul mult aşteptat deoarece nu ţinem cont de câteva aspecte esenţiale şi ne bazăm pe tot felul de mituri ce s-au creat în jurul curelor de slăbire.

Dr. Oz, citat de Sfatul Părinţilor, a demontat patru mituri legate de curele de slăbire:

● Dacă mănânci grăsimi te îngraşi. Atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus avem tendinţa de a elimina din dieta noastră alimentele care conţin grăsimi. Greşit! Afirmă specialistul, care spune că pentru a obţine rezultatele mult aşteptate atunci când suntem la cură trebuie să introducem în dieta zilnică şi grăsimi, dar nu orice fel de grăsimi, ci de pe cele bune. Omega 3, Omega 6 sunt grăsimi care ajută în procesul de slăbire.

● Arzi mai multe grăsimi dacă faci sport pe stomacul gol. Să te înfometezi înainte de antrenament nu este doar ineficace, însă poate fi chiar periculos. Un studiu făcut pe această temă a demonstrat că organismul arde acelaşi cantitate de grăsime indiferent dacă ai mâncat înainte de antrenament. Însă, dacă te înfometezi nu faci decât să pierzi din forţa musculară. Totodată, fără mâncarea care să alimenteze antrenamentul, intensitatea exerciţiilor, precum şi caloriile arse sunt reduse. Pe de altă parte, când faci sport cu ceva mâncare în stomac, vei arde grăsimi, muşchii vor fi energizaţi şi o cantitate mai mare de calorii va fi arsă. Tocmai de aceea este indicat să mănânci cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul, de preferat un iaurt sau să bei o băutură proteică.

● Este mai greu pentru femei să slăbească. Bărbaţii slăbesc mai repede decât femeile, cel puţin în primele luni, însă pe termen lung balanţa se echilibrează. Explicaţia pentru acest lucru constă în faptul că bărbaţii au o masă musculară mai mare şi nici nu suferă de schimbări hormonale regulate aşa cum se întâmplă în cazul femeilor, ceea ce le permite să piardă mai repede kilogramele în plus.

● Toate caloriile sunt create în  mod egal. Greşit. O calorie nu este automat egală cu o altă calorie. Unele calorii creează senzaţia de saţietate mai repede, ceea ce înseamnă că te saturi mai repede, iar apetitul tău scade rapid. Alte calorii sunt mai puţin săţioase, apetitul rămâne la fel, iar tu mânânci şi iar mănânci – aşa cum se întâmplă atunci când mâncăm preparate de tip fastfood.

Citește și: