Alexandra Mortu
368 vizualizări 14 iun 2019

Cei care petrec câteva ore pe săptămână în natură au şanse de 59% să aibă o stare de sănătate mai bună. De asemena, au cu 23% mai multe şanse să fie satisfăcuţi cu viaţa pe care o au.

Cercetătorul doctor Mat White a declarat că: „Două ore pe săptămână sper să fie un scop uşor de atins pentru majoritatea oamenilor, mai ales că poate fi îndeplinit pe parcursul unei săptămâni întregi”.

Aceste rezultate au fost obţinute datorită studiului făcut de Universitatea Exeter, în care au fost analizaţi 20.000 de oameni.

Se pare că nu contează dacă faci doar câteva plimbări scurte sau preferi să petreci o oră întreagă în parc, contează să îşi petreci timpul în natură.

Se pare că timpul petrecut în aer liber ajută la diminuarea nivelului de sters şi a tensiunii arteriale. Însă, până la publicarea rezultatelor obţinute în urma cercetării, nu se ştia care este perioada de timp necesară pentru a avea efecte pozitive, relatează The Sun.

Profesorul Terry Hartig, care a participat la studiu, dar la Universitatea Uppsala din Suedia, a mărturisit că doctorii ar trebui să îşi încurajeze pacienţii să petreacă mai mult timp în aer liber, în natură. De asemenea, acesta a menţionat şi faptul că atunci când îţi petreci timpul în natură ai şanse mai mari să ai o stare de spirit bună, să meditezi asupra vieţii tale şi să îţi îmbunătăţeşti relaţiile personale. 

Foto: Pixabay 

 

 

Citește și: