Carmen Dumitrescu Rusan
993 vizualizări 15 mar 2019

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Craiova, Mihaela Cheie, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că, în momentul în care a încercat să intre în sala de operaţie, medicul Liviu Riza a început să o înjure, după care i-a răsucit braţul.

Mihaela Cheie a spus că va depune o plângere pe numele medicului Riza, pe care îl acuză că îşi hărţuieşte continuu colegii, de la revenirea în activitate.

Potrivit directorului medical, conflictul de vineri dimineaţă este o continuare a răzbunării medicului Riza pe faptul că ea a făcut parte, în urmă cu câteva luni, dintr-o comisie de etică şi a emis un avertisment pentru medicul Riza pentru comportament neadecvat.

„Când a văzut hârtia, mi-a spus că mă va distruge şi mă tot hărţuieşte. În această dimineaţă am intrat în blocul operator şi când m-am văzut a început să mă înjure. Stătea cu braţele deschise pe hol ca să nu pot trece. Am încercat să trec şi m-a prins de braţ şi mi l-a răsucit deasupra capului şi am leziuni. Am fost la IML şi am luat certificatul medical cu 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru că am leziuni pe braţ. Am să merg să îi fac plângere penală. Ne hărţuieşte mereu. La scandalul din această dimineaţă au asistat 20 de colegi", a declarat directorul medical de la SJU Craiova.

La incident a fost chemată şi Poliţia, dar până la această oră nu s-a înregistrat nicio plângere.

Liviu Riza nu a putut fi contactat până la această oră.

Doctorul Liviu Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie pentru abateri disciplinare consemnate şi la Comisia de disciplină a unităţii medicale. Acesta a atacat în instanţă concedierea şi magistraţii i-au dat câştig de cauză la sfârşitul lunii trecute.

 

Citește și: