Alexandra Mortu
1783 vizualizări 17 mai 2019

Doctorul Jen Gunter explică faptul că pe măsură de femeile îmbătrânesc, intensitatea orgasmului scade iar acest lucru poate fi cauzat, printre altele, de nivelul scăzut de estrogen. Alţi factori ar putea fi anumite boli şi tratamentele pentru ţinerea lor sub control. Însă, în cele mai multe cazuri, se poate găsi o soluţie satisfăcătoare.

Recomandarea specialistului este ca, înainte de a învinui vârsta pentru scăderea intensităţii orgasmului, o femeie ar trebuie să meargă la doctor pentru a elimina alte cauze precum libidoul scăzut.

Schimbările care au legătură cu înaintarea în vârstă survin la nivelul mai multor organe, printre care şi clitorisul. Acesta recomandă folosirea diferitelor „intrumente” ajutătoare, fără nicio jenă.

De asemenea, un alt factor care ar putea declanşa o astfel de schimbare este slăbirea muşchilor care susţin vaginul, vezica şi rectumul care contribuie la obţinerea unui orgasm. Acest fapt poate fi cauzat de înaintarea în vârstă sau pur şi simplu naşterea. O soluţie pentru aceasta problemă este practicarea exerciţiilor Kegel. Unii doctori îşi trimit pacientele la terapeuţi specializaţi în tratarea problemelor musculare de la nivelul pelvisului.

Pentru femeile aflate la menopauză, nivelul scăzut de estrogen poate avea consecinţe sexuale din cauza încetinirii circulaţiei sângelui, a pierderii în elasticitate a ţesutului sau a lubrifierii reduse.  În astfel de cazuri, de obicei, se recomandă un tratament pe bază de estrogen, relatează New York Times

Foto: Captură YouTube

 

Citește și: