Gandul.info
Ana Petrescu
234 vizualizări 16 iul 2018

Decretul vizează promulgarea "Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2018 pentru încredinţarea către Compania Naţională „Unifarm” - S.A a serviciului de interes economic general în vederea realizării activităţii de aprovizionare cu medicamente necesare asigurării activităţii de prevenire a deceselor şi agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

"Este vorba de un ajutor de stat în valoare de 44,27 milioane de lei. Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii în acest sens, pe acest an, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor în materie de ajutor de stat în cadrul serviciilor de interes economic general", a afirmat Nelu Barbu, după şedinţa în care Executivul a adoptat OUG 19/2018.

Şeful statului a mai promulgat, luni, Legea internshipului, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2017 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru personalul încadrat în unităţile sanitare, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 113/2017 pentru prorogarea unui termen, mai informează Preşedinţia.

 

Citește și: