Mircea Olteanu
1232 vizualizări 26 nov 2018

"Pasagerii zborului care nu au primit două doze de vaccin împotriva rujeolei sunt invitaţi să contacteze cel mai apropiat centru medical până mâine, 26 noiembrie, pentru a verifica dacă trebuie să fie vaccinaţi", se anunţă într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Israel.

Pasagerii care au călătorit cu TAROM RO153, cu plecare din Bucureşti pe data de 20 noiembrie la 23:30, ar trebui să consulte un medic, dacă nu au fost până acum vaccinaţi împotriva rujeolei, scrie Times of Israel

”În general, persoanele sănătoase născute înainte de anul 1957 sunt considerate ca fiind imune în mod natural la această boală", se mai precizează în comunicat.

 

În Israel, s-a înregistrat recent o epidemie de rujeolă, din cauza persoanelor care refuză vaccinarea lor şi a copiilor lor din motive ideologice sau de altă natură, spun autorităţile.

Sute de persoane au contractat rujeolă în acest an, iar un copil în vârstă de un an şi jumătate a murit la Ierusalim, primul astfel de caz în ultimii 15 ani în Israel.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în interiorul comunităţii ultrareligioase, unde rata imunizării este în general scăzută, iar cabinetele medicale fac eforturi pentru a informa şi vaccina mii de persoane la Ierusalim, Beit Shemesh şi în alte oraşe.

Săptămâna trecută, membrii legislativului din Israel, Knesset, au aprobat preliminar un proiect de lege ce ar permite autorităţilor israeliene să sancţioneze părintii care refuză vaccinarea copiilor şi să interzică înscrierea lor în toate instituţiile de învăţământ, inclusiv în grădiniţe. Dacă va fi adoptată, legea se va aplica oricărei persoane care nu a fost vaccinată contra unei boli în legătură cu care există temeri la nivel naţional privind riscul apariţiei unei epidemii.

 

Citește și: