Roxana Din
430 vizualizări 12 iun 2019

Sorina Pintea a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Ministerul Sănătăţii că a venit cu propunerea spre consiliul ştiinţific ca gestionarea Registrului Naţional de Transplant să treacă în administrarea STS de la SRL-uri.

„Am propus şi consiliul ştiinţific aprobat ca gestionarea Registrului Naţional de transplant - serverele şi softul să fie în custodia STS ca să nu mai existe nicio discuţie vizavi de SRL-urile care gestionează aceste lucruri” , a spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii a precizat şi că nu există niciun motiv valid pentru care o persoană, parte din Agenţia de Transplant, să poată avea acces la registrele regionale, însă publicarea pe site a criteriilor de alocare este una esenţială.

„Pe de altă parte aceste registre regionale sunt gestionate de acel coordonator, iar pacientul are o parolă şi poate să intre oricând să vadă care este statusul dosarului său. Dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esenţială. Criteriul urgenţei primează. Aceste criterii de alocare în ceea ce priveşte registrul, eu am optat să fie preluat de STS, vom avea o discuţie în acest sens”, a conchis Sorina Pintea.

Citește și: