Gandul
6184 vizualizări 26 apr 2019

Un studiu de caz publicat în 1973 de Postgraduate Medical Journal analizează povestea incredibilă a unui obez morbid din Scoţia, în vârstă de 27 de ani, care a încetat să mai mănânce timp de 382 de zile, într-o încercare disperată de a slăbi, scrie odditycentral.com. Acesta nu doar că a supravieţuit provocării extraordinare, dar a rămas într-o stare de sănătate bună şi a reuşit să îşi scadă greutatea de la 206 kilograme la doar 81 kilograme! Potrivit medicilor Facultăţii de Medicină a Universităţii Dundee, acesta a rămas la o greutate constantă de 88 kg timp de cinci ani după ce a ţinut postul extrem de peste un an de zile.

„În urmă cu câţiva ani, un tânăr ce suferea de obezitate morbidă s-a prezentat la tratament. Iniţial, nu am dorit să-l plasăm într-un post atât de radical, dar când am văzut cât de bine se adaptează, spre greutatea „ideală”, postul extrem a fost prelungit, devenind cel mai îndelungat din istorie (consemnat de Cartea Recordurilor în 1971)”, au scris medicii în cazul medical de la acea vreme.

Bărbatul nu a consumat niciun aliment solid, dar a supravieţuit datorită grăsimii lui abundente şi a unor suplimente pe bază de potasiu, sodiu şi drojdie, esenţiale pentru funcţionarea optimă a corpului uman. Din cauza acestor elemente, intestinele sale s-au mişcat tot mai rar, iar medicii au scris că avea „evacuări” o dată la 37-48 de zile.

Pentru a-i menţine starea de sănătate, în timpul postului, pacientul, Angus Barberi, a vizitat frecvent spitalul pentru a face teste de sânge şi urină.

Medicii au folosit rezultatele pentru a introduce suplimente, care să corecteze deficienţele. Oricât de incredibil ar părea, se pare că planul a funcţionat şi Barberi a dobândit o sănătate de tun.

Potrivit unei relatări din Chicago Tribune, în momentul în care Angus Barberi a consumat prima masă normală, după 382 zile de post negru, acesta uitase deja gustul mâncării. A mâncat un ou fiert cu o felie de pâine şi unt, spunând: „M-am bucurat într-adevăr de acest ou şi mă simt foarte plin”.

Oricât de minunată ar putea părea această poveste, medicii nu recomandă un asemenea post extrem.

 

Citește și: