Ioana Sfârlea
4010 vizualizări 12 mar 2019

Cabinetul stomatologic finanţat de la bugetul local, care oferă servicii gratuite destinate exclusiv copiilor, va funcţiona începând de miercuri.

Acesta a fost amenajat pe parcursul anului 2018, la cele mai noi standarde în domeniu, valoarea totală a investiţiei fiind de 108.278 lei, bani din bugetul local al Sebeşului.

De asemenea, a fost angajat, prin concurs, personalul medical de specialitate pentru cabinet.

”Scopul înfiinţării cabinetului stomatologic vizează creşterea accesibilităţii populaţiei şcolare cuprinse în unităţile de învăţământ de pe raza Municipiului Sebeş şi a localităţilor aparţinătoare (Lancrăm, Petreşti, Răhău) la servicii stomatologice, creşterea gradului de conştientizare şi informare a populaţiei de vârstă şcolară cu privire la regulile minime de igienă orală, toate acestea, în întâmpinarea Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, marcată în fiecare an în data de 20 martie”, a transmis Nadia Mitrea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeş.

Cabinetului stomatologic va fi deschis de luni până vineri, între orele 9.00-16.00, iar copiii pot primi consultaţii stomatologice curente şi urgente, diagnosticarea şi efectuarea tratamentului cariilor dentare, extracţii dentare şi tratamente de detartraj.

Foto: Hepta

Citește și: