Departamentul Social - Mediafax
2853 vizualizări 12 feb 2019

Jurnaliştii de la Libertatea au scris despre încă un caz de fals medic, care activa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Raluca Daniela Bîrsan (30 de ani) şi-ar fi falsificat diploma de studii şi, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienţii la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov.

Chestionată de către jurnalişti, femeia a precizat că ea nu efectua operaţii sau alte procedee medicale, ci doar servea instrumentarul şi scria după dictare. Însă mai mulţi pacienţii au dezvăluit că ea le-a închis operaţiile.Atestat al Ministerului Sănătăţii pentru Ralica Bîrsan

Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor, a confirmat pentru Mediafax, că femeia nu figurează în baza de date şi că, cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică va demara o anchetă şi în acest caz.

foto: Libertatea / Raluca Daniela Bîrsan, împreună o colegă care titra pe Facebook ”Ne pregătim să operăm” în 2016”

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, care a profesat ilegal ca şi chirurg estetician sub numele fals de Matthew Mode, Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP.

Diploma falsificată a Ralucăi Bîrsan

Deşi femeia a susţinut că are o diplomă UMF din 2013, Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila o contrazice: ”Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”

Diploma de licenţă falsificată a Ralucăi Bîrsan

În urma articolelor din presă, managerul spitalului amintit a renunţat la colaborarea cu Raluca Daniela Bîrsan şi i-a făcut responsabili pentru greşeală pe şefii de secţie.

 

 

CAZUL POLITI: Camera Medicilor din Kosovo NEAGĂ valabilitatea diplomei falsului chirurg italian

Diploma adusă de falsul chirurg italian Matteo Politi şi atestată ”parţial” de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor nu este recunoscută de autorităţi, anunţă preşedintele Camerei Medicilor din Kosovo.

Dr. Pleurat Sejdiu a transmis o scrisoare Colegiului Medicilor şi presei din România, în care explică situaţia şi atrage atenţia că - în 2007-2008 - italianul ar fi încercat să înşele şi câţiva chirurgi din Pristina.

Joi, Matteo Politi a fost arestat preventiv pe 30 de zile, pentru înşelăciune şi practicarea fără drept a profesiei de medic.

foto: Hepta.ro

 

Citește și: