Mădălina CHIŢU
309 vizualizări 23 iun 2014

O asociaţie din Regatul Unit, numită Action on Sugar, a cerut Guvernului să introducă o „taxă pe zahăr” pentru a descuraja consumul de alimente de tip fast food şi băuturi carbogazoase, responsabile de numărul tot mai mare de copiii care au probleme cu greutatea.

Reprezentanţii acestei asociaţii au dezvoltat chiar şi un plan de şapte puncte cu ajutorul căruia ar putea fi combătută obezitatea infantilă, notează The Guardian. Printre măsurile propuse şi înaintate secretarului de stat din ministerul Sănătăţii britanic, Jeremy Hunt, se numără „taxa pe zahăr”, limitarea accesului la alimente procesate şi a băuturilor carbogazoase şi interzicerea sponsorizărilor oferite de industria fast food în activităţile sportive.

„Obezitatea infactilă duce la apariţia diabetului de tip 2 încă de la vârste fragede, iar din cauza acestei boli creşte şi riscul apariţiei bolilor de inimă, şi predispune la orbire, la amputarea membrelor inferioare şi la afecţiuni ale rinichilor”, a declarat profesorul Graham Mac Gregor, preşedintele asociaţiei Action on Sugar.

Medicii spun că obezitatea este o boală care poate fi prevenită foarte uşor, prin impunerea unor măsuri de descurajare a consumului de alimente care predispun la luarea în greutate.

Reprezentanţii ministerului Sănătăţii din Marea Britanie au spus că vor lua evolua măsurile propuse. „Ştim că unii oameni mănâncă prea multe calorii, iar zahărul reprezintă o mare parte din acest raport caloric. În prezent, incidenţa obezitatea infantilă este la cel mai mic nivel, dar cu toate astea trebuie să facem mai multe. Săptămâna viitoare vom cere opinia experţilor din domeniul ştiinţific pentru a găsi soluţii împotriva consumului ridicat de zahăr. Vom lua în considerare inclusiv recomandările făcute”, a spus reprezentantul instituţiei.

Citește și: