Laura Petrescu
754 vizualizări 6 dec 2018

Directorul Spitalului din Nehoiu, Sergiu Remisovschi confirmă că activitatea Secţiei de Pediatrie din cadrul unităţii medicale pe care o conduce va fi suspendată din 14 până pe 31 decembrie, pentru că singurul medic specialist pleacă în concediu de odihnă. Micii pacienţi vor fi redirecţionaţi către spitalul din Buzău, iar urgenţele vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne.

“Nu punem lacătul pe secţie. Din 14 până pe 31 decembrie, unicul medic de la Pediatrie pleacă în concediu de odihnă şi se suspendă activitatea. Cum e peste tot în ţară unde este un medic unic, aşa e şi la noi. Nu se închide cu totul secţia. Cei care vin la Urgenţe vor fi trataţi de medicul de gardă de la Interne. Cazurile grave sau complicate vor fi trimise la Buzău”, a explicat Remisovschi.

Medicul pediatru este pensionat de anul trecut şi, deşi a organizat de mai multe ori concurs pentru ocuparea acestui post, nimeni nu a fost interesat.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi medici, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună.

“Doamna doctor pediatru este pensionară de anul trecut. Cererea să lucreze la noi în continuare a fost aprobată de o comisie formată din DSP, CJAS şi Colegiul Medicilor. S-au scos periodic la concurs posturile, ultimul concurs a fost acum două săptămâni, dar nu s-a înscris niciun medic. Noi ne străduim să aducem medici, dar nu ţine de salariu, ci de infrastructură şi dotare”, a precizat Sergiu Remisovschi.

Medicul pediatru Gabriela Viorica Anghelescu a explicat pentru Opinia de Buzău că şi-a anunţat de şase luni intenţa de a-şi lua un concediu: ”Din motive de sănătate. Îmi pare rău, dar chiar nu mai pot. Am anunţat conducerea de şase luni, am avut deja două contracte de muncă după vârsta de 65 de ani. Primăria şi conducerea nu au luat măsuri, vor să închidă secţia.”

”Sunt semnalate din ce în ce mai des cazuri nefericite ale multor familii din Nehoiu, copii care suferă de foame şi de frig, dar autorităţile se prefac că nu observă. Mai grav, cei care sunt responsabili de Spitalul Nehoiu habar nu au că, începând cu data de 14 decembrie, doamna doctor Angelescu îşi încheie activitatea, în consecinţă, secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc îşi va sista activitatea. Ce se întamplă cu copiii, cu cazurile urgente?” se întreabă Organizaţia PNL Nehoiu, pe Facebook

La Spitalul din Nehoiu lucrează 13 medici, dintre care 4 sunt pensionari. Secţiile cu un singur doctor sunt cele de Pediatrie, Ginecologie şi Ortopedie.

 

Citește și: