Silviu Bănilă
836 vizualizări 28 mar 2018

„Oamenii care folosesc aplicaţii de fitness devin obsedaţi de cifre. Este ca şi cum cineva ar merge 9.999 paşi într-o zi... dar vrea să facă 10.000 de paşi, pentru a atinge un obiectiv”, a declarat Carmel Harrington, potrivit Daily Mail.

„Este un fenomen contraproductiv, deoarece anxietatea produce hormonii de avertizare, precum cortizolul şi adrenalina, care te vor ţine treaz”, a continuat Harrington.

De-a lungul timpului, dacă boala nu este tratată, o persoană poate deveni hiper-alertă şi se va confrunta cu insomnia. „Dacă ai fi într-un laborator, experţii ţi-ar verifica creierul, bătăile inimii, respiraţia, musculatura şi alţi factori, pentru a genera o imagine completă.

Tehnologia se bazează pe o medie. Nu te baza pe nişte cifre”, a declarat Harrington. The Sleep Foundation recomandă un program de somn bine stabilit de 7-8 ore de somn în fiecare seară.

Ei mai sugerează ca oamenii să renunţe temporar la ceasurile din dormitor, pentru a nu număra „mental” orele de somn - şi astfel vor reduce anxietatea.

Totuşi, ar putea exista o „fereastră”: abandonaţi tehnologia, atunci când simţiţi că vă afectează sănătatea fizică sau psihică.

„Tehnologia „dormitului” poate fi foarte benefică, ne poate oferi informaţii importante”, a declarat dr. Harrington.

„Trebuie însă să îţi monitorizezi starea - dacă simţi că devii anxios, renunţă la brăţara de fitness. Trebuie să fii inteligent, să vezi primele semne de avertizare şi să previi, nu să tratezi”, a spus doctorul.

Tehnologia se bazează pe o medie, nu echivalează cu verificarea propriu zisă într-un „laborator”.

Citește și: