Florin Zafiu
2644 vizualizări 27 feb 2019

Bărbatul este acuzat acum de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de documente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.

Totul a început de la o sesizare a unei femei, care a mers la Secţia 11 de Poliţie din Capitală, şi a spus că pe 17 decembrie a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat.

Ulterior, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoştinţă femeii că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.

Încă un medic impostor a fost retinut in Bucuresti

Poliţiştii au făcut verificări şi au constatat că într-un imobil situat în sectorul 3 al Capitalei sunt amenajate mai multe spaţii folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăţi. Cabinetul era situat pe Bulevardul Energeticienilor din Capitală, potrivit Poliţiei Capitalei.

Asupra bărbatului au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale, anunţă Poliţia Capitalei. Totodată, oamenii legii au identificat şi ridicat mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate pentru a se vedea dacă documentele sunt false. 

"Din verificările efectuate la instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii a rezultat că în evidenţele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză", potrivit sursei citate.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugaţi de către anchetatori să se adreseze direct Secţiei 11 Poliţie, care instrumentează cazul.

Până acum, autorităţile au reuşit să mai identifice alţi 4 medici falşi. Aceştia sunt: Matteo Politi, un fals chirurg estetician şi primul prins de poliţişti; Costel Sandu, un dentist impostor; Raluca Daniela Bîrsan, medic ginecolog şi un doctor estetician din Oradea.

Foto: Hepta

Citește și: