Alexandra Mortu
1779 vizualizări 30 iul 2019

Noul studiu arată că pacienţii care au fost la 4 - 6 şedinţe de „terapia vorbitului” - cunoscută şi drept terapia comportamental-cognitivă - au început să aibă din ce în ce mai puţine probleme în ceea ce priveşte problema somnului.

Se pare că pacienţii care au făcut parte din studiu au adormit cu 31 de minute mai devreme şi şi-au prelungit somnul cu încă 37.

Efectele pozitive au fost menţinute chiar şi la 12 luni după apariţia lor.

Studiul a analizat 13 cercetări făcute pe 1.500 adulţi şi a fost publicat în „British Journal of General Practice”.

Conducătorul studiului Judith Davidson, de la Universitatea Queen, din Canada, a declarat: „Acum este o metodă pe care medicii generalişti o pot implementa în cazul celor care suferă de insomnie fărăr a le prescrie medicamente. Studii mari au stabilit că terapia vorbitului are efect şi este de durată. Funcţionează în ajutorarea pacienţilor care suferă de insomnie”.

Experţii susţin că terapia ar putea fi chiar o variantă mai ieftină faţă de medicamente pentru dormit deoarece are un efect îndelungat.

Deprivarea de somn a fost corelată cu diferite probleme de sănătate precum obezitate, atac cerebral, infarct, depresie şi anxietate, relatează The Sun

Foto: Pixabay

 

Citește și: