13540 vizualizări 19 apr 2019

Fabrizio Stabile, în vârstă de 29 de ani, a înotat în urmă cu şapte luni la BSR Cable Park in Waco, Texas. Bărbatul, din statul american New Jersey, a început să se simtă rău în septembrie 2018, în timp ce tundea peluza casei, potrivit unui articol găzduit pe platforma Yahoo! News.

Stabile simţea dureri puternice de cap. A luat medicamente, dar a doua zi când s-a trezit acestea au revenit. În după amiaza aceleiaşi zile, tânărul nu s-a mai putut ridica din pat şi nu a mai putut vorbi coerent.

Bărbatul a fost dus la spital, iar medicii au crezut că suferă de meningită. Nu a răspuns la tratamentul pentru această boală, iar de abia peste patru zile a fost descoperită cauza afecţiunii lui: parazitul rar Naegleria fowleri (cunoscut şi ca „amiba care mănâncă creierul”). Din păcate pentru Stabile a fost prea târziu. Tânărul a murit pe 21 septembrie.

Fabrizio Stabile

Acum, mama tânărului a dat în judecată BSR Cable Park şi cere daune în valoare de 1 milion de dolari.

Proprietarul parcului, Stuart E. Parsons Jr., a transmis condoleanţe familiei tânărului. El a declarat, însă, că „doar Dumnezeu ştie de unde a luat (n.e. - tânărul) parazitul”. Totuşi, după ce s-a aflat despre acest caz, BSR Cable Park a montat un sistem de filtrare a apei de ultimă generaţie, în valoare de 2 milioane de dolari.

Cazurile de infecţie cu acest parazit sunt extrem de rare. În perioada 2008 - 2017 au fost înregistrate 34 de cazuri în SUA.

Citește și: