20 vizualizări 15 mai 2008

15 studenţi români aflaţi în al doilea an de facultate vor primi câte o bursă de 3000 de euro, pentru finalizarea studiilor de licenţă şi urmarea masteratului, din partea General Electric Foundation şi Institute of International Education. Tinerii, câştigători ai celei de-a doua ediţii a Programului Scholar-Leaders, au fost felicitaţi, ieri, de ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas F. Taubman, care a lăudat programul de burse despre care a afirmat că „reflectă importanţa sprijinului acordat viitorilor lideri care vor putea, la rândul lor, contribui în folosul comunităţilor din care provin”.


Cei 15 vor avea ocazia să participe pe perioada celor trei ani ai bursei la activităţi de dezvoltare a calităţilor de manager şi să se implice în activităţi în folosul comunităţii. „A fost o provocare, am vrut să văd cum este să primeşti o bursă şi cum e să cunoşti altă lume şi alte mentalităţi. La această competiţie au aplicat alţi şapte colegi de-ai mei, dar au câştigat numai cinci. În fiecare an vom merge la un seminar la Budapesta unde ne întâlnim cu alţi studenţi din Ungaria, Polonia şi Cehia. Pe parcursul acestei burse, putem, fie să continuăm studiile în universitatea unde am fost admişi, fie să alegem alte universităţi din străinătate, dar avem obligaţia să înregistrăm rezultate bune în fiecare an, adică o medie peste, să ne implicăm în munca de voluntariat şi să obţinem diploma la universitatea unde am început studiile. Cu banii primiţi mă voi întreţine la facultate şi îmi voi plăti masteratul pe care vreau să-l fac în America”, ne-a spus Anamaria Tecsi, studenta în anul II la Facultatea de Chimie a Universităţii Politehnice din Timişoara.

Pentru a participa la competiţia de anul viitor, studenţii trebuie să se afle în anul II de facultate, la una dintre cele cinci universităţi eligibile din România (Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea Politehnică din Timişoara) şi să trimită pe adresa fundaţiei un eseu de 1000 de cuvinte, două scrisori de recomandare( dintre care, cel puţin una să fie semnată de un profesor), un CV şi rezultatele academice di primul an de studii. (R.F.)

Citește și: